Dialog - er startet efter en banebrydende konference afholdt af Krogerup Højskole og Muslimernes Fællesråd.
Debatpanelet bestod af fra venstre Tariq Ramadan, professor i Islamiske Studier. Erik Boel forstander på Krogerup Højskole og formand for Europabevægelsen. Anja Dalgaard-Nielsen, seniorforsker ved Dansk Institut for Internationale Studier og Jakob Ilum leder af Center for Forebyggelse ved Politiets Efterretningstjeneste.
Foto af Jacob Holdt

lørdag den 20. oktober 2007

DAGENS NYHEDER - SKRIV DIN MENING

Du kan her sende et link til det, du mener er dagens nyhed.
Du kan også kommentere på denne nyhed eller andres nyheder.

2 kommentarer:

arne lund sagde ...

Tilbage i 70’erne stiftede CD’s grundlægger Erhard Jacobsen Aktive Lyttere og Seere. Komiteen havde til formål, at overvåge alt, hvad der blev udsendt i Danmarks Radio -især hvis det på nogen måde lugtede af socialisme eller bare var en smule rødt. Erhard Jacobsen anså nemlig de røde for at være en fjende af alt hvad der var sandt, og godt og dansk.

Således også i dag. Nu er det ikke de røde der skal overvåges, men muslimerne, der som bekendt blot venter på til de er mange nok, så de kan tage magten her i landet. Sådan udlægges det af fremmedhaderne i Dansk Folkeparti, og af afløserne for Aktive Lyttere og Seere, Lars Hedegårds
mange islamhadende selskaber: Giordano Bruno-selskabet, Kvinder for frihed, Trykkefriheds-selskabet og hvad nu alle knopskydningerne ellers hedder.

I Trykkefrihedsselskabets bestyrelse sidder bl.a. Lene Kattrup, og hun er flittig til at rapportere om hvad muslimerne går og laver, og hvilke danskere, der har siden sidst har kapituleret for de mellemøstlige fundamen-talister.

I denne uge er det Krogerup Højskole, der må holde for, og det er jo ikke første gang, Krogerup har tiltrukket sig Trykkefriheds-selskabets opmærksomhed. Sidst var i sommeren 2006, hvor for-stander Erik Boel blev beskyldt for at have overgivet sig til ”det islamiske segment”, og endda have for-mastet sig til indrettet et bederum på højskolen. At kapitula-tionen bestod i et en-dags seminar om islam og Europa, og at bede-rummet var åbent for alle tros-retninger, fortav Lars Hedegård med vanlige sans for at holde sandheden udenfor det, han skriver om.

Lene Kattrup er ude i et lign. ærinde i dagens kronik ”Hvor er Krogerup på vej hen”? Her lykkes det hende, at slå Abdul Wahid Pedersen, der vel nærmest er en slags muslimsk grundtvigianer, i hart-korn med de dybt reaktionære Hizb-ut-Tahrir. På Lars Hedegårdsk vis fortier Lene Kattrup, at man på Krogerup har en flot tradition med at åbne dørene for alle debattører, uanset holdninger. Således har skolen i disse måneder ansat Morten Messerschmidt som gæstelærer, men det fortier Lene Kattrup, thi så langt rækker hendes opfattelse af trykkefri-heden ikke.

Erik Boel anklages for ikke at have indbudt en opponent, der kunne modgå Tariq Ramadan, der gøres til muslimsk vejleder og prædikant. Også her forties, at han har en solid akademisk bag-grund fra flere af Europas førende universiteter. Ifølge Ramadan er der ingen modsætning mellem islam og modernitet, og mellem islam og den vestlige verden, og at han ønsker et opgør med diktatoriske dogmer.

Også det fortier Lene Kattrup. Hensigten hermed er at fastholde fjendebilledet af Ramadan som én, man skal tage sig i agt for. For uanset hvad han siger, så har han sharialoven som skjult dagsorden, og så ved vi jo godt hvad klokken er slået.

Avisen lover, en fortsættelse af kronikken i morgen. Spændende om Lene Kattrup holder niveauet.

Anonym sagde ...

Tak for en fremadrettet og konstruktiv debat!

Det er tankevækkende, hvordan Islam-kritikere belønnes med spalteplads i de danske medier. Som forsker, der arbejder for overskridelse af etniske og muslimske minoriteters marginalisering, synes jeg det er vigtigt, at indholdet i Lene Kattrups dobbelte kronik i Frederiksborg Amts Avis udfordres. For jeg er lodret uenig i hendes ensidige og negative vurdering af konferencen. Min oplevelse er, at Krogerup Højskole og Muslimernes Fællesråd med konferencen skabte en helt unik ramme for en fremadrettet, nuanceret og konstruktiv debat om radikalisering i Europa. Et godt og bredt sammensat initiativ som jeg håber vil brede sig med flere konstruktive og samfundsrelevante initiativer, som bibringer gensidig dialog, samarbejde og tillid frem for mistænkeliggørelse.

Før den offentlige debat havde Krogerup Højskole og Muslimernes Fællesråd arrangeret en dialogmiddag for 70 inviterede gæster. Blandt gæsterne var bl.a. repræsentanter fra den amerikanske, britiske, pakistanske, bosniske, iranske og marrokanske ambassade, Politiets Efterretningstjeneste, samtlige morgenaviser og gratisavisen Urban, Dansk journalistforbund, en række forskere, de fem største muslimske organisationer og deres ungdom, medlemmer af folketinget og repræsentanter fra nogle af ungdomspartierne.
Der var en hyggelig og konstruktiv stemning mellem personer der normalt repræsenterer meget forskellige holdninger. Jeg så unge viljefaste piger med tørklæde i samarbejde med unge som ikke var muslimer. Det var disse unge kræfter der i samarbejde med projektleder Søren Lerche sørgede for at vi andre kunne blive klogere af en kritisk og nuanceret dialog, som med undtagelse af Tina Magaard og Lene Kattrup kommentarer, ikke var præget er den sædvanlige mudderkastning og mistænkeliggørelse.

Med den filosofi som forstander Erik Boel og projektleder Søren Lerche beskriver i kronikken i fredags, ser jeg et stort potentiale i et samarbejdet mellem Krogerup Højskole og Muslimernes Fællesråd. Jeg håber, at der vil komme flere af disse konstruktive arrangementer. Jeg synes, det som forsker og samfundsmæssigt engageret privat-person, er enormt spændende at læse den nye dialogblog som Krogerup Højskole og Muslimernes Fællesråd har offentliggjort.
Højskolens idealer om demokrati, åben dialog og bredde, afspejles i, at endog Lene Katterups meget manipulerende kronik findes på denne blog http://krogerup-mfr.blogspot.com/ og på Krogerup Højskoles hjemmeside www.krogerup.dk. Denne åbenhed og respekt for ”andres” holdning tilbageviser tydeligt Lene Kattrup beskyldninger om ensidighed.

Line Mørck
Lektor
Danmarks Pædagogiske Universitets-skole